115
Foto: Vaba AS

Større private basseng og mindre offentlige til sameier, campingplasser og hotell

Et basseng bidrar til økt attraktivitet og verdi

For VaBa.no

Svein Olav Lenes

VaBa.no

15. november 2023
For VaBa.no

Svein Olav Lenes

VaBa.no

15 November 2023
Foto: Vaba AS
Foto: Vaba AS
https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20231127084844980.jpg?maxwidth=2000 https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20231127084844980.jpg?maxwidth=900
Foto: Vaba AS
Foto: Vaba AS
0

Både sameier, campingplasser og hoteller har én ting til felles – nemlig at de ønsker å gi et så godt tilbud som mulig til beboerne. For mange av dem er kanskje et basseng det neste naturlige steget å ta, og allerede nå ser vi at sameier viser en større interesse for å bygge basseng enn for noen få år siden.

Kvalitet fra Niveko

Er basseng noe dere vurderer, er det viktig å velge kvalitetsprodukter. VaBas hovedprodukt er fra Niveko, som er laget i High-Tech Polymer. Det er et materiale som sikrer lang levetid og en stabil konstruksjon. Dette er blant de mest eksklusive bassengene på markedet, og har glatte vegger som både ser meget bra ut og som er enkle å vedlikeholde. Med Niveko kan bassenget skreddersys akkurat slik dere vil. Størrelse, form, trappeløsninger og detaljer som skimmere, dyser og lys er helt opp til kundens egne ønsker og behov. Niveko-basseng kan både leveres med Skimmer, Overflow og Infinity edge.

Niveko tilbyr også egen leveranse av teknisk rom som gjør at dere får et ryddig og profesjonelt rom der alt teknisk utstyr til bassenget samles på en ryddig måte.

Overflow-ramme til betongbasseng

Til tross for valgmulighetene, passer imidlertid ikke Niveko for alle. Da er det verdt å merke seg at vi kan levere overflow-rammer i stål til betongbasseng. Det gir stor valgfrihet når det kommer til design. Toppen av bassenget er altså i stål, med overflow der vannet renner likt ut til alle sider og flukter med gulvet rundt. Betongveggene kan imidlertid kles akkurat slik dere ønsker, enten dere vil bruke liner, glassmosaikk eller naturstein. Betongbasseng kan dessuten bygges større enn et Niveko-basseng. Det kan være viktig på en campingplass, i et sameie eller på et hotell.

Denne løsningen passer også bra for områder med lite plass, der det kan være vanskelig å løfte inn et stort basseng med kran. Et plassbygd betongbasseng og en stålramme gjør det vesentlig enklere der det er trangt. Stålrammen er også rimeligere å frakte enn et stort basseng.

Tenk på sikkerheten

Et basseng skal sikres mot at mennesker eller dyr kan falle oppi det og skade seg, eller i verste fall drukne. Det finnes mye å velge i, men til fellesbasseng i sameier og liknende kan bassengtaket Vega fra Gullberg & Jansson være et godt alternativ. Dette er et fastmontert tak som ikke kan skyves til side, men hele sidepartiet kan åpnes i inntil to meters høyde når bassenget er i bruk. Når bassenget ikke er i bruk er bassengtaket låst slik at ingen kommer seg inn. Skyvbare bassengtak kan også være en god løsning for denne typen basseng.

Andre overdekninger som bør nevnes, er CoverSeal, Aqvisdeck og Moveable Floors. CoverSeal er et trekk produsert i kvalitetsmembran som spennes stramt over bassenget ved hjelp av lavtbyggende minirails langs bassengkantene. Aqvisdeck er en terrasse som kan skyves over bassenget når det ikke er i bruk, mens Moveable Floors er et dekke som kan senkes ned i bassenget. Et annet godt altnativ er dessuten Covrex lamelltrekk.

Godt badevann skal være rent

I alle basseng er det behov for en form for vannrensning slik at vannet holdes rent og fritt for bakterier. Det kan ordnes på flere måter, men dersom dere vil ha minst mulig arbeid med det er det fornuftig å gå for et automatisert system. Et eksempel på dette er eClear, som både finnes i lavklor og klorfrie utgaver. Med eClear er det faktisk ikke behov for å utføre noen som helst oppgaver for å holde bassengvannet rent.

Naturen selv kan også stå for vannrensingen. I så fall går du for et naturlig basseng med en dyp bade- og svømmedel, samt en grunn regenereringssone. I den regenereringssonen finnes planter som hjelper til med rensing av vannet og et klima som legger til rette for en ideell blanding av mikroorganismer. Regenereringsdelen kan være skjult under bakken hvis ønskelig.

Merk at det stilles en del lov- og forskriftsbestemte krav til vannrensing i offentlige basseng. Disse kravene er strengere enn kravene som stilles til private basseng, som ofte betyr at det er behov for et mer omfattende rensesystem. Offentlige basseng er dessuten pålagt å ha overflow-løsning.

Ta kontakt med oss i VaBa i dag for å høre mer om hva vi kan tilby og hvilke løsninger som passer best til akkurat deres behov. Vi i VaBa kan stå for hele bassengprosjektet hvis du ønsker det. Ved hjelp av solide partnere tar vi både hånd om prosjektering, betongarbeider, montering, innkjøring og alle andre oppgaver som må gjøres i forbindelse med å bygge et basseng.

title

input field

Mark if required

CONTACT INPUT BOX

Mark if required

CONTACT INPUT BOX

Mark if required

CHECKBOXES

Jeg ønsker å bli kontaktet for å få:

Mark if required

CHECKBOXES

Jeg er interessert i:

Mark if required

single button

62


5604
TrueFalsec-181
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190327125436566.png #FFFFFF
Les også