115
Foto: LPW Pools
Foto: LPW Pools
SWITCH SECTION

Glassfiberbasseng

Gjør bassengdrømmen til virkelighet raskt og enkelt - men husk at det er store kvalitetsforskjeller i markedet.

For VaBa.no

Svein Olav Lenes

VaBa.no

15. desember 2023
For VaBa.no

Svein Olav Lenes

VaBa.no

15. desember 2023
Foto: LPW Pools
Foto: LPW Pools
https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20231218084834207.jpg?maxwidth=2000 https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20231218084834207.jpg
Foto: LPW Pools
Foto: LPW Pools
0

Velger du et glassfiberbasseng, velger du en elegant og holdbar løsning som ofte krever mindre grunnarbeid enn en del andre typer basseng. Der mange basseng må plasseres på en støpt søle, holder det ofte med en godt komprimert grussåle til et glassfiberbasseng. Tilbakefyllingen rundt bassenget kan også gjøres med grus, gjerne tilsatt litt tørrbetong for stabilitetens skyld. Vi anbefaler dessuten en betongkrans rundt toppen av bassenget for å holde det godt på plass.

Glassfiberbasseng leveres dessuten ferdig støpt i ett stykke, og løftes enkelt på plass med kran. Alt i alt er et glassfiberbasseng en av de raskeste veiene til mål dersom du vil oppfylle bassengdrømmen.

Velg kvalitet

Du skal imidlertid være klar over at det er mange tilbydere av glassfiberbasseng. Dermed er det også stort spenn i kvaliteten på bassengene du kan velge mellom. Hvis du vil ha et basseng som skal vare i lang tid, er det med andre ord viktig å gjøre en grundig vurdering av hvilke basseng som holder god nok kvalitet. Da er det viktig å huske på at pris og kvalitet ofte henger sammen – du får med andre ord det du betaler for. I rimeligere basseng brukes det ofte mye polyester, mens de mer kostbare bruker kvalitetsmaterialer som vinylester.

Investerer du litt mer på kjøpstidspunktet, vil du altså få et basseng som holder lenge og som gir deg lavere drifts- og vedlikeholdsutgifter over tid.  

Hos VaBa har vi drevet med basseng i lang tid og har derfor god kjennskap til hvilke produsenter som leverer de beste glassfiberbassengene. Våre tre hovedpartnere i denne kategorien er de anerkjente kvalitetsleverandørene LPW, Compass Pools og Rhino Pools.

Rhino Pools

Rhino Pools leverer glassfiberbasseng som er bygget opp av totalt 10 lag. I oppbyggingen av bassengene brukes det både keramiske elementer, glassfiber, gelcoat og vinylester. I bunnen er det dessuten et honeycomb-lag som gir ekstra styrke. Bassengene sprayes dessuten med isolasjon på utsiden. I tillegg til å gi en isolerende effekt, gjør det også bassenget ekstra vanntett. Rhino Pools garanterer at bassenget er vanntett gjennom hele levetiden.

LPW Pools

LPW er en belgisk leverandør som har over 60 års erfaring, og deres glassfiberbasseng er blant de mest eksklusive på markedet. Bassengene er bygget opp av totalt seks lag med en blanding av vinylester og glassfiber. Det midterste laget er i honeycomb, som både gir styrke og som isolerer. På utsiden av bassenget er det dessuten lagt ytterligere ett lag med isolasjon. Alle glassfiberbasseng fra LPW er selvbærende og trenger ikke å plasseres på en betongsåle.

Med basseng fra LPW får du:

  • Moderne design
  • Glatte bassengvegger uten kanter/trapping, slik en del andre glassfiberbasseng har
  • Høy vannlinje da bassengene leveres med skjult overflow-skimmer
  • Detaljer i rustfritt stål
  • Svært god kvalitet og gode garantiordninger

Blant de mange mulighetene hos LPW, kan vi anbefale La Plage 9, som er et basseng på 9 x 4 meter og med dybde på 1,50 meter. Ser du etter et litt mindre basseng, anbefaler vi modellen Stark på 5,5 x 2,5 meter og 1,40 meters dybde.

Compass Pools

Compass Pools har over 35 års erfaring, og har vært på det europeiske markedet siden 2005. Compass Pools er selskapet som fant opp keramiske basseng basert på karbon- og glassfiber. Bassengene deres er bygget opp av totalt 10 lag med en blanding av vinlylester, karbonfiber, glassfiber og polyester. Dette er svært solide basseng som er selvbærende og som ikke trenger å stå på en støpt betongplate.

Ta kontakt med VaBa i dag om du vil vite mer om mulighetene vi kan tilby innenfor glassfiberbasseng. Vi kan gjerne stå for hele prosessen, inklusive søknad, tegninger, grunnarbeider, betongarbeider og uteområder. Dette gjør vi gjerne i samarbeid med lokale aktører om dette er aktuelt.

CONTACT INPUT BOX

Mark if required

CONTACT INPUT BOX

Mark if required

CONTACT INPUT BOX

Mark if required

CHECKBOXES

Jeg ønsker å bli kontaktet for å få:

Mark if required

CHECKBOXES

Jeg er interessert i:

Mark if required

title

single button

62


4717
TrueFalsec-181
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190327125436566.png #FFFFFF
Les også